Kvalitet af æteriske olier

kvalitet af æteriske olier

Har du prøvet at købe en æterisk olie eller en duftolie og synes du ikke du har haft nogen effekt af den? Så har du nok købt en olie, der enten ikke er potent nok eller måske er helt eller delvist syntestisk fremstillet.

Det er en jungle at vælge mellem æteriske olier. Der er en del på markedet både dyre og billige olier. Når du bruger æteriske olier er det ikke kun for duftens skyld, men også for at olierne naturligt kan understøtte dit helbred, både fysisk og psykisk. Netop derfor skal du sikre dig, at de olier du bruger er potente, rene og egnet til aromaterapi.

Som hovedregel er en dyr olie langt bedre og renere end en billig. Pris og kvalitet af æteriske olier hænger ofte sammen, når det gælder æteriske olier!

Udfordringer med kvalitet

Parfumeindustrien: næsten alle æteriske olier, der produceres på verdensplan er til parfumeindustrien. Her bekymrer man sig ikke om renhed, potens eller terapeutisk kvalitet af olierne. Her er det udelukkende duften og omkostningerne, der tæller.

For at opnå dette, destilleres der ved ofte højtryksdampdestillation, og der bruges kemiske opløsningsmidler i ekstraktionsprocessen. Det giver mulighed for at producere æteriske olier til en meget lavere pris. Olierne er sikkert gode i parfumeindustrien (sæber, cremer, lotions, balsams, parfume m.m), men olierne mangler de kemiske bestanddele, der er nødvendige for at man kan opnå et terapeutisk resultat.

Køb økologiske æteriske olier her

Kvalitetsstandard

Når du køber æteriske olier online eller i en fødevare- eller helsekostbutik, kender du ikke altid kvaliteten af ​​den olie, du modtager. Hvis du køber æteriske olier fra en ukendt tredjepartssælger (som f.eks. på eBay, Amazon eller lign.), kan du slet ikke være sikker på, hvad der er i flasken.

Køb altid dine olier hos en forhandler, du stoler på, og hvor oliernes kvalitet er velbekrevet og tilgængelig.

Der findes ingen kvalitetsstandard på området for æteriske olier, der kan sikre dig som forbruger, så du har mulighed for at skelne mellem gode og dårlige æteriske olier. Du kan risikere, at din olie er udvundet af parfumeindustrien, og der kan være brugt kemiske opløsningsmidler ved udvindingsprocessen. Tanken om at indånde det, eller bruge det direkte på kroppen er ikke særligt tiltalende.

Syntetiske stoffer

Det er muligt for kemikere at producere nogle bestanddele af æteriske olier i laboratorium.

Undersøgelser i udlandet har vist, at det ikke er ualmindeligt, at producenter og forhandlere af æteriske olier sælger dem som “rene” eller “100% rene” – der kan ganske enkelt være tale om 100% ren syntestisk æterisk olie. En syntestisk olie har ingen teraputisk effekt og har ikke den komplekse sammensætning, som findes i naturen.

Hvilken olie, skal jeg så vælge?

Styrken og kraften i æteriske olier starter i selve planten. Den olie, der til sidst kan udvindes af en plante, afhænger helt af, hvordan og  planten er dyrket, klimaet, hvordan den høstes og hvordan den udvindes.

Planter der dyrkes under optimale forhold og under kontrollerede/ evt. økologiske landbrug giver æteriske olier af høj kvalitet.

Det er vigtigt at olierne udvindes af destillationsvirksomheder, der opfylder nogle strenge kvalitetsstandarder.

Herunder er link til de virksomheder, der producerer de olier, vi sælger hos Mimie.dk. Her kan du læse om deres kvalitetsstandarder. Køber du olier hos os, kan du være sikker på at få potente, rene og næsten alle økologiske olier til aromaterapi eller til hygge derhjemme. Er du i tvivl, så kontakt os endelig pr. mail til info@mimie.dk eller pr. telefon 61 45 06 18.

Renhed og potens

De æteriske olier skal være 100% rene og bør ikke indeholde fyldstoffer, pesticider, kemikalier eller syntetiske stoffer. Du skal være sikker på, at virksomheden leverer æteriske olier med den højeste mængde aktive, fordelagtige bestanddele, der er fri for forurenende stoffer og kemiske efterligninger.

En god æterisk olie testes flere gange gennem hele dens livscyklus, både renhed og styrke. Herved garanteres det, at olierne har den korrekte kemiske sammensætning for at opnå det ønskede terapeutiske resultat.

Virksomheder der opfylder kvalitetsstandarder er stolte over dette, og de deler frit information på deres hjemmeside.

morgenfrue essential oil

Del