Æteriske olier til aromadiffuser

Er du i tvivl om, hvor mange dråber æterisk olie eller duftolie, du skal bruge i din aromadiffuser? Så er der hjælp at hente her. Husk ikke at overdosere – det er slet ikke nødvendigt. Har du investeret i nogle gode olier, skal de nok virke.

Husk at ikke alle olier har aromaterapeutisk effekt, men kun dufter godt.

aromadiffuser æteriske olier

Hvilken diffuser skal jeg vælge?

En diffuser er den hurtigste og meste effektive måde at nyde fordelene ved aromaterapi på.

Med en diffuser kan du både nyde de æteriske oliers terapeutiske egenskaber, men også den skønne duft.

Aromaterapi er wellness hjemme hos dig selv hver eneste dag . Du kan rense luften og slippe af med virus og bakterier, men også styrke dit immunforsvar eller sprede en behagelig duft i dit hjem eller kontor.

Der er 4 typer af aromadiffusere til æteriske olier:

 • diffusere, der forstøver olien
 • diffusere med damp eller ultralyd
 • diffusere med varme
 • diffusere med ventilation.

At vælge en aromadiffuser til æteriske olier kan være noget af en udfordring, hvis man er helt ny bruger af olier og aromaterapi. Du kan læse mere herunder, og vi håber, det giver dig svar på dine spørgsmål.

Æterisk olie diffuser ultralyd (ultrasonic) – udsender vanddamp

Denne typer diffusere vibrerer ved høj frekvens. Vibrationerne genererer en let tåge (vanddamp). De æteriske olier er tilsat vandet og spredes med dampen.

Prisen på  ultrasonic diffusere er lavere end på forstøvere. Hvis du er ny i aromaterapi er det en god ide at starte med en ultrasonic diffuser. Den er dekorativ og hyggelig at have stående. Og så er den let at bruge. Du vil helt sikkert blive glad for den og måske få lyst til at gå skridtet videre med en forstøver.

De fleste diffusere med ultralyd er lavet  plast. Det kan være en god ting eller en dårlig ting afhængigt af dine behov. Hvis du har børn derhjemme, behøver du ikke risikere, at din diffuser går så let itu, i modsætning til forstøvere, som ofte er skrøbelige og kræver stor forsigtighed.

Ultrasonic diffusere er næsten lydløse. Det er en god ting, hvis du vil bruge din diffuser i dit soveværelse for at hjælpe til en god søvn. Og så er det utroligt hyggeligt, at diffuseren udsender damp og samtidig kan lyse i flere forskellige farver.

Diffuseren stopper automatisk, når den er tom.

En ultrasonic forstøver kræver rengøring mindst hver 3. dag (hvis den er i brug) for at forhindre kalkaflejringer. Du skal rengøre din diffuser ved at tømme den helt og så forsigtigt rense den lille metaltplade med en vatpind og lidt eddike.

På grund af fortyndingen af de æteriske olier i vand, er virkningen af olierne ikke så udtalt som med diffusere, der ikke bruger vand. Den terapeutiske effekt at en ultrasonic diffuser er altså ikke ligeså god som med en forstøver.

Hos Mimie kan du købe Mille, Maya, Ceralia, Elia, Yoga Lines, Teardrop, Fengshui, Audelia, Ocelia , der udsender vanddamp. Du kan se alle diffuserne her: 

USB Keylia er også en diffuser, der benytter ultralyd. Men der skal ikke tilsættes vand til Keylia. Kun ren olie i den lille beholder. Keylia har samme størrelse som et USB  stik og dækker op til 10 m2.

Æterisk Olie Diffuser (Forstøver) Nebulizer

Takket være en sofistikeret mekanisme, spreder denne type diffusere millioner af molekyler fra de æteriske olier igennem en pumpe.
De fineste dråber af olier vil spredes fra diffuseren ud i luften. De tunge dråber vil blive i det lille glas og genanvendes. De mindre dråber spredes gennem toppen af glasset

Men hvorfor vælge en diffuser, der forstøver de æteriske olier?

De fleste aromateraputer vil nok sige, at ved at bruge en forstøver, får du bedst udnyttet og nydt alle fordelene ved det æteriske olier. Processen ændrer ikke de æteriske oliers terapeutiske egenskaber og derved får du alt det bedste.

Teknologien bag en forstøver giver en utrolig effektiv spredning af oliemolekyler. På kun et par minutter er mikrodråber spredt i luften. Da en forstøver er så effektiv kan den dække helt op til 100 m2.

Diffusere, der forstøver (nebulizer) findes der forskellige af. Hos Mimie kan du købe den smukke Ona [by Ekobo], der er lavet af helt naturlige materialer: træ, bambus og mundblæst glas, eller Libelia, der forstøver æteriske olier direkte fra flasken.

Diffusere, der forstøver æteriske olier, udsender vibrationer fra den pumpe, der driver luften. Dette skaber en brummen, som du vil kunne høre. Hvis du sætter din diffuser på et stykke stof, vil denne brummen minimeres. Disse diffusere behøver ikke være tændt mere end ca. 10 minutter. Så er olien spredt på et stort område.

Forstøvere bruger de en masse æteriske olier?

Mange mennesker tror, at diffusere, der forstøver bruger mere æterisk olie end andre diffusere.

De fleste tror, at en forstøver fungerer som en tåge ligesom i en diffuser, der udsender damp (olie tilsat vand). Men der er ingen forskel. På blot 10 minutter er olien spredt uden at udsende vanddamp. Det kan være hensigtsmæssigt, hvis luftfugtigheden er høj.

Rengøring af forstøvere:

Mange mennesker tror, at  forstøvere kræver en masse vedligeholdelse og rengøring. Det er ikke rigtigt. Hvis du bruger din forstøver hver dag, er det kun nødvendigt at rengøre den, hvis du ikke skal bruge den i lang tid. Denne rengøring vil forhindre tør olie i diffuseren, så pumpen ikke stopper til.

Sådan rengør du din forstøver:

 • Tøm glasset helt
 • Hæld 10 dråber Nettoyant Renseolie i glasset/flasken
 • Start diffuseren og kør i 5 minutter
 • Forstøveren er nu renset.
 • Renseolien er en blanding af æteriske olier og bio-alkohol, den dufter godt og renser samtidig forstøveren.

Diffuser med ventilation:

Vælger du en forstøver, der bruger luft til at fordele de æteriske olier med, får du en lydløs diffuser. Da olierne ikke opvarmes, bevares alle de fantastiske egenskaber i olierne. Med en sådan diffuser, kan du nyde duften af dine æteriske olier, på en behagelig måde, der hverken støjer eller giver øget luftfugtighed. Vi har i øjeblikket ingen diffusere, der benytter ventilation.

Kort fortalt:

Vælg en aromadiffuser, der forstøver hvis:

 • Du ønsker du at nyde alle de fantastiske egenskaber af olierne
 • Du har lokaler op til 100m2
 • Hvis du vil have en diffuser, der passer perfekt til din indretning.
 • Du ønsker et produkt, der holder længe

Vælg en aromadiffuser, der udsender damp, hvis:

 • Du er ny i aromaterapi og gerne vil prøve dig frem
 • Dine rum er mindre end 30 m2
 • Du ønsker at skabe en behagelig atmosfære
 • Du ønsker en næsten lydløs diffuser

Vælg en aromadiffuser, der benytter mild varme til at sprede olien, hvis:

 • Du ønsker at skabe et sundt og behageligt indeklima
 • Du ønsker en lydsvag diffuser. Pluglia  er særdeles velegnet til soveværelset, fordi den ligeså stille spreder oliemolekyler samtidig med at den fungerer som natlampe (udsender svagt blåt lys).  Stonelia er en diskret diffuser med keramisk overflade, der gør den enkel i sit design og meget let at rengøre.
 • Ønsker en diffuser, der er nem at bruge og let at rengøre
 • Dækker op til 20 m2

Vælg en aromadiffuser, der bruger luft til at sprede olierne, hvis

 • Du ønsker at dufte dine æteriske olier i dit hjem
 • Hvis du ønsker en lydløs diffuser
 • Hvis du har et rum på op til 60 m2.
 • Hvis du har brug for en diskret diffuser, der er rigtig let at vedligeholde
Del