Oregano æterisk olie

Oregano essential oil

Oregano (Origanum Vulgare)

Oregano er i famile med merian og begge planter vokser i middelhavsområdet. Duften af den æteriske olie er ligesom, hvis du stikker næsen ned i en pose med oreganokrydderi, bare kraftigere og mere intens.

Oregano hører til blandt de mest populære krydderier i verden og ikke mindst i Italien, hvor krydderiet er uundværligt på pizza. Så du kender helt sikkert både duften og smagen.

Men vidste du, at oregano også bruges i naturmedicin og aromaterapi pg.a dens helende egenskaber?

Der findes over 40 forskellige arter af planten, og derfor er det vigtigt , at du ved, at det tørrede oregano, du køber i supermarkedet ikke har nogle aromateraputiske egenskaber. Skal du bruge olien til aromaterapi, skal du kigge efter en olie af ordentlig kvalitet med det latinske navn Origanum Vulgare. Husk at en god olie med aromaterapeutiske egenskaber, kan du ikke købe for 49 kr. – kvalitet og pris hænger sammen i aromaterapi.

Egenskaber:

Oreganoolie er antibakteriel, virker svampedræbende, er god for fordøjelsessystemet og er antiinflammatorisk.

Blander godt med:

Vil du bruge olien til aromaterapi eller i den duftlampe eller diffuser, blander den rigtig godt med: lavendel,  bergamotkamillecypress , cedetrætea tree og eucalyptus æteriske olier.

Sådan bruger du oregano æterisk olie:

Dampindånding: Tilsæt et par dråber oreganoolie i en skål kogende vand, læg et håndklæde over hovedet og indånd de kraftige dampe i 5-10 minutter. Den fugtige damp hjælper med at løsne slim i luftvejene.

Diffuser: Brug 5-10 dråber oreganoolie og indånd dampen.

Direkte inhalation: Duft direkte fra flasken med olie. Du kan evt. tage den med og bruge i løbet af dagen, f.eks. på dit arbejde.

På brystkassen: Bland oreganoolie med f.eks mandelolie, olivenolie eller kokosolie og masser den på din brystkasse. Det varmer og lindrer.

På maven: Har du menstruationssmerter? Så kan du forsøge at lindre ved at massere området med en blanding af basisolie og oreganoolie.

Et gammel huskeråd siger også, at hvis du planter krydderurter som oregano i din have, holder insekterne sig væk. De kan ikke lide duften.

Køb oregano olie til aromaterapi

oregano æterisk olie

Olien fra NHR Organic Oils er meget velegnet til aromaterapi:

NHR Organic Oils bruger ingen konserveringsmidler i deres produkter. 99% af andre økologiske og naturlige producenter bruger konserveringsmidler, der giver en længere holdbarhed, men vil du udsætte din krop for det? NHR Organic Oils er ikke parate til at gå på kompromis på nogen måde med renheden. Der tappes derfor hver dag i små mængder. Holdbarheden kan være kortere (fra 6 måneder op til 2 år), men til gengæld bruger du de reneste certificerede økologiske produkter, du kan købe i verden.

Økologisk Certifikat – denne æteriske Olie er certificeret økologisk af Soil Association, der betyder, at du kan være sikker på, at den er fremstillet med de højeste etiske og miljømæssige standarder. Soil Association standarder overstiger den britiske regerings minimumskrav til økologiske produkter på mange områder, men især i dyrevelfærd, GM og brugen af pesticider.

Soil Association Health & Beauty Økologisk Certifikat
Soil Association Food Grade Økologisk Certifikat
Producentens Sikkerhedsblad

Del