Populære æteriske olier

Vil du hurtigt igang med at bruge æteriske olier? Så får du her en kort oversigt over de mest populære æteriske olier. Har du dem, er du rigtig godt dækket ind med olier både til aromaterapi, hudpleje og til brug i diffuser.

Du kan købe økologiske æteriske olier hos www.mimie.dk. Der er et kæmpe udvag af gode æteriske olier i alle prisklasser og er kan du også finde lige den bæreolie, du har brug for.

Husk at æteriske olier altid skal blandes i en bæreolie, inden du bruger olierne på huden.

populære æteriske olier

 

Hvordan bruger jeg æteriske olier?

I badet: Tilføj 5-10 dråber i dit bad.

Massage: Tilføj 10-15 dråber æterisk olie til 20 ml basisolie (eller 40-70 dråber til 100 ml).

Indånding damp: Brug 3-6 dråber  en æterisk olie efter eget valg i en skål med kogende vand. Dæk dit hoved med håndklæde hen over skålen og indånd. Pas på øjenene.

Diffusere: Brug 3-6 dråber æteriske olier i noget vand i diffuseren. Du kan bruge flere æteriske olier på en gang, for den helt rigtige terapeutiske virkning og/eller for at skabe den perfekte stemning med skøn duft.

Hud og hårpleje: Tilføj æteriske olier til dine cremer, lotions og shampoo.  Bland 10-20 dråber æterisk olie til 100 ml shampoo, cremer eller lotion.

Til babyer og børn: Vi anbefaler, at når du bruger æteriske olier på babyer og mindre børn kun at bruge de olier, der allerede er lavet til formålet.
Æteriske olier kan opbevares i ca. 1-2 år, hvis de opbevares i et køligt, mørkt område. Undtagelser er de citrusolier, som skal opbevares i køleskab, især i varmt vejr.

Forsigtig

De terapeutiske oplysninger om de enkelte olie er kun vejledende, og er baseret på traditionelle anvendelser gennem mange tusinde år. I alle spørgsmål vedrørende sundhed, skal du altid kontakte din læge.

Følgende olier kan misfarve huden, hvis den udsættes for stærkt sollys: angelica root, bergamot, kommen, spidskommen, kanel, ingefær, grapefrugt, lemon, lime, mandarin, orange og patchouli.

Børn og Babyer: Opbevar æteriske olier utilgængeligt for børn. Brug ikke citrongræs, timian, pebermynte eller eukalyptus på børn under tre år. Brug aldrig æteriske olier ufortyndet på børn, altid fortyndes i en basisolie.

Graviditet: Brug kun æteriske olier i samråd med en kvalificeret aromaterapeut

Del