Sådan kan du bruge æteriske olier

Indånding

Inhalation af æteriske olier er en rigtig god metode til at bruge æteriske olier. De olier du indånder, påvirker dit humør. Næsen og din lugtesans er tæt forbundet med det limbiske system i hjernen, og derfor påvirker dufte og de små molekyler fra de æteriske olier dig både fysisk og psykisk.

Direkte indånding

Direkte indånding er den nemmeste måde at opleve æteriske olier på. Der er olier, der virker opløftende og beroligende.

Du kan enten dufte til olierne ved at holde flasken under din næse eller bruge et par dråber på et lommetørklæde.

Diffusion

Diffusion er den ideelle metode til at opleve æteriske olier via indånding. Du kan få et helt rum til at dufte og også få glæde af oliernes aromaterapeutiske egenskaber. Der findes forskellige diffusere til æteriske olier.

Diffusere, der bruger ultralyd – også kendt som fordampnings- eller befugtningsdiffusere – har en lille tank, der er fyldt med vand. Æteriske olier dryppes derefter på vandets overflade. Når diffuseren er tændt, vil en lille plade i bunden af ​​tanken vibrere meget hurtigt. Denne vibration får vandet til at fordampe. Vanddampen kommer ud af diffuseren, og spreder derved de æteriske olier. Diffuseren på billedet bruger ultralyd.

De fleste diffusere, der bruger ultralyd, kan skifte farve eller indstilles til én farve. De er ret lette at rengøre og er super hyggelige at have stående i f.eks stuen, hvis du er behandler eller f.eks underviser i yoga.

Nebuliserende diffusere – er en diffuser, der forstøver æteriske olier gennem et lille rør i et glas. Olierne bliver spredt i en mikrofin tåge. Skal du bruge en diffuser til terpeutisk brug er den type diffusere det bedste, fordi olierne er helt koncentrede, når de spredes.

Der er 2 typer nebuliserende diffusere:

Glasbeholder – En forstøvningsdiffuser, der har en lille glasbeholder, som du kan fylde med æterisk olie. En forstøvningsdiffuser brummer, når den kører, så den er ikke velegnet til soveværelset.

Ona By Ekobo Aromadiffuser

Hele flasken – En diffuser, hvor du kan sætte hele flasken på diffuseren, og når du tænder den forstøves olien. Med den type diffuser følger tomme flasker, så du kan lave din egne blandinger. Hos mimie.dk kan du købe sådan en diffuser, der er genopladelig og du er derfor ikke afhængig af ledninger og stikontakter. Det er ret praktisk, fordi den er let at flytte rundt.

æteriske olier
Libelia Aromadiffuser

Nebuliserende diffusere har indstillinger, der giver dig mulighed for at kontrollere, hvor meget olie der fordeles, oghvor lang tid diffuseren skal køre, før du slukker. 

Del